Direkt olarak parmak izi tanımlayarak, 50.000’e yakın kişiyi hafızada ayrı bir ID ile oluşturabilen bu sistem türü, günümüz şartlarında en kullanışlı ve en çok sükse yakalayan ürünlerden bir tanesi olarak gözlemlenmektedir. Kişinin, farklı 10 parmağını birden tanımlayabilerek geçiş izni veren sistem türü birçok alanda da aktif olarak kullanabilme kapasitesine sahiptir. Kapı, turnike ve otopark bariyeri gibi sistemler üzerinde yer alan parmak izi okuyucu sistem ile birlikte geniş aralıklarla sistemden faydalanma olanaklarına sahip olabilirsiniz.
Yüz algılama yüze ait karakteristik verilerin analizi, database içine kaydedilmesi ve kimlik tanımlaması sırasında gerekli karşılaştırmayı yapıp izin verilip verilmemesine karar verme işlemidir. Artı Teknoloji yüz tanıma sistemi ile yüzde yüze yakın doğrulukla yüz tanıma işlemi yapılmaktadır. Yüz tanıma sistemini her türlü kamu ve özel kurumları, Firmalar, Fabrikalar, İş Hanları, Ofisler, Depo, Özel Bölümler, Asansörler, Siteler, Plazalar ve Otellerde uygulayabilirsiniz. Uygulama Alanları; Şirketler, Fabrikalar, Hastaneler, Laboratuvarlar, Eğitim Kurumları, Spor Merkezleri, Üye Takip Sistemleri, Kullanıcı Doğrulama Sistemleri, Öğrenci Yurtları, Dersaneler, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Oteller, Mağazalar, Gümrükler vb.
Kartlı geçiş kontrol sistemleri; belirlenen bir alana, belirli yetkiler varilmiş kişilerin tanımlanan aralıklarda giriş çıkışını sağlayan sistemlerdir. Kartlı geçiş sistemlerinde kart okuyucular daha önceden tanımlanmış kartların okutulması sonucu kapı kilidine tetik vererek kapıyı açtırabilir, turnikeye kuru kontak vererek geçişi sağlar ve istenirse otopark bariyerlerini de kumanda edebilir. Kartlı geçiş sistemi okuyucuları yaklaşık 5-10 cm mesafeden kartın okuyucuya yaklaştırılması ile mifare (13,56 mhz) yahut proximity (125 khz) kartları okuyabilir.
Her teknolojik sistemde olduğu gibi plaka tanıma sistemi alımı yapmadan önce de göz önünde bulundurulması gereken bazı temel hususlar vardır. Öncelikle plaka tanıma sisteminin kullanılacağı ortamın özelliklerinin iyi bilinmesi gerekir. Ortamın analizi yapıldıktan sonra bu ortama en uygun plaka tanıma sistemine karar verilebilir. Plaka tanıma sistemlerinin seçimi yapılırken ilk dikkat edilmesi gereken konu; “plaka tanıma sistemleri” ve “plaka tanıması yapabilen kameralar” aynı özellikleri taşımaz. Bu yüzden bu kavramları iyi bilmek, plaka tanıma sistemi seçimi için faydalı olacaktır.
Günümüzde otopark geçiş sistemleri, gelişen bir ihtiyaç halini almıştır. Otoparklara olan ihtiyaç arttıkça, otopark işletmecilerinin daha iyi hizmet vermelerini sağlayacak otomasyon sistemlerini kullanmaları, bu sayede gelirlerini arttırmaları ve güvenli geçiş kontrolü sağlanabilmektedir. Artı Teknoloji, Otopark geçiş sistemleri konusunda ürün çeşitliliği sunarak, 20-30 araçlık en küçük otoparktan binlerce aracın giriş/çıkış yaptığı mekanik otoparklara kadar ihtiyacı karşılayacak çözümler sunmaktadır.
Personellerin ve diğer insanların teknik veya herhangi bir yerdeki giriş-çıkışlarını kontrol altına almak, güvenlik sağlamak, disiplin ve trafiği yönetmek için kullanılmaktadır. Turnike sistemleri çelikten üretilmektedir oldukça dayanıklı ve paslanmama özelliğine sahiptir. Turnike sistemleri personel devam kontrol sistemi, geçiş kontrol sistemleri ile birlikte kullanılabilir. Biometrik sistemler ile bağdaşabilir ve en üst düzey güvenlik elde edilebilir. Turnike Sistemleri; Tripod turnikeler, Vip turnikeler, Boy turnikeleri, Hızlı geçiş turnikeleri olarak ayrılmaktadır.
Hızlı Geçiş Turnikeleri; Hızlı geçiş gerektiren alanlarda kullanılır ve şık görünüme sahiptir.
Vip Turnikeler; Engelli kişiler veya özel durumlarda kullanılır.
Boy Turnikeleri; Genel olarak stadyum gibi alanlarda kullanılır ve çok sağlam bir yapıya sahiptir.
Tripod Turnikeler; En çok tercih edilen turnikelerden birisidir ve günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. 3 kol özelliğiyle çevirilerek geçiş sağlanır.